NL FR

Update CORONAVIRUS Covid-19

In het kader van de gefaseerde heropstart van de gezondheidszorg, en meer bepaald de mondzorg, heeft de Risk Management Group samen met de Raad van Tandheelkunde beslist  op 4 mei over te gaan van fase 1 ‘dringende zorg’ naar fase 2 ‘dringende zorg en noodzakelijke zorg’.

Tandheelkundige zorgen zijn nog steeds risicovol gezien de kans op kruisbesmetting voor de zorgverlener, zijn gezin en u als patiënt.  De oorzaak hiervoor zijn de aerosolen die geproduceerd worden bij de meeste behandelingen, het nauwe contact met de patiënten en de opeenvolging van patiënten in een beperkte ruimte. 

Tandsteenreinigingen produceren het meest aerosolen van alle behandelingen. Deze zullen dus uitgesteld moeten worden tot nader order. Pas wanneer de besmettingsgraad van de bevolking zo goed als tot nul zal gereduceerd zijn zal dit terug mogelijk zijn.

Vanaf fase 3 bent u welkom voor de reguliere zorg zoals periodieke controles, conserverende zorgen zoals vullingen en prothese werk. 

Mocht het dit jaar niet meer lukken. Geen nood. Patiënten die dit jaar of vorig jaar (2019) een terugbetaling kregen voor tandzorgen, zullen in 2021 recht hebben op de normale terugbetaling voor tandsteenverwijdering en zullen beschouwd worden als in regel met het mondzorgtraject. 

Raadpleging

De raadplegingen gaan dagelijks door.

Teneinde u in volstrekt veilige omstandigheden te kunnen behandelen werd door Sciensano in samenwerking met de tandartsverbonden een protocol opgesteld. Zo zal er oa. verlucht moeten worden in functie van de productie van aerosolen. 

Afspraken maken online is dus tijdelijk niet mogelijk aangezien de verluchtingstijden tussen de patiënten, afhankelijk van de ingreep, sterk kunnen variëren.

U kan een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met de praktijk op volgende nummer: 02/7212616.

Laat uw naam en tel. nummer achter mocht er niet onmiddelijk opgenomen worden.